Lipa Plus uskoro u stečaj

Bez autora
Feb 08 2011

Jučerašnji razgovori direktora i vlasnika slovenskog društva Lipa Plus Petra Šmida s potencijalnim investitorima glede dokapitalizacije poduzeća sa 110 zaposlenika nisu bili uspješni, stoga će Šmid uskoro podnijeti prijedlog za stečaj društva. Kako bi zadržali kupce i proizvodnju, sa slovenskim se poduzećima dogovaraju oko najma strojeva i otkupa zaliha te dovršetka i nastavka proizvodnje. Zaposlenici Lipa Plusa štrajkaju već deset dana te i dalje čekaju plaće za drugu polovicu studenog i prosinac 2010., a poduzeće im također nije podmirilo doprinose za socijalnu zaštitu.

Lipa Plus uskoro u stečajJučerašnji razgovori direktora i vlasnika slovenskog društva Lipa Plus Petra Šmida s potencijalnim investitorima glede dokapitalizacije poduzeća sa 110 zaposlenika nisu bili uspješni, stoga će Šmid uskoro podnijeti prijedlog za stečaj društva.

Kako bi zadržali kupce i proizvodnju, sa slovenskim se poduzećima dogovaraju oko najma strojeva i otkupa zaliha te dovršetka i nastavka proizvodnje, dodao je Šmid.

Zaposlenici Lipa Plusa štrajkaju već deset dana te i dalje čekaju plaće za drugu polovicu studenog i prosinac 2010., a poduzeće im također nije podmirilo doprinose za socijalnu zaštitu. Sami su radnici ocijenili kako je stečaj najbolje rješenje za poduzeće.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik